Dat is ‘De Druppel’, het niet te missen barretje op de kop van het werkblad. ‘We wilden graag een bar, maar een groot blok vonden we niet passend’, vertelt Angelique. ‘Deze vorm hadden we bij Zampieri gezien en hebben we voorgelegd bij Ingrid en Gert-Jan van den Bijtel. Ze hadden dit nooit eerder gedaan, maar het is een waanzinnig succes geworden. Iedereen die binnenkomt, trekt daar automatisch naartoe. Je gaat er lekker zitten en pakt wat te drinken.’
Verrassende ideeën
Ze hadden een aantal uitgangspunten voor hun nieuwe keuken: strak design, onderhoudsvriendelijk, een oven en een stoomoven, veel opbergruimte. Vanuit die wensen gaven Angelique en Peter de vrijheid aan Van den Bijtel voor de invulling. ‘Ze hebben verrassende ideeën en geven je nieuwe inzichten. Dat is zeer waardevol geweest.’
Lichtplan keuken
Een Zampieri keuken staat voor smaakvol design, met schoonheid en functionaliteit aan elkaar gekoppeld. Van den Bijtel voegde daar de sfeer van het lichtplan aan toe, met de spots in het verlaagde plafond. ‘Erg mooi gedaan’, complimenteren Angelique en Peter. ‘En het is voldoende licht. Wij dachten extra spots nodig te hebben in de planken in de koffiehoek, maar Gert-Jan en Ingrid overtuigden ons ervan dat dit genoeg was. En dat is ook zo. Zo denken ze heel fijn met je mee.’
Miele inductie
De grote, 90 centimeter brede, inductieplaat van Miele was een nadrukkelijke wens van Angelique, een groot kookliefhebber. Inductieplaat en afzuigkap, ook van Miele, zijn met elkaar verbonden – de afzuigkap reageert automatisch met de juiste kracht. ‘In de kastjes erboven wordt de helft van de ruimte door de afzuiging in beslag genomen. Dat is mooi afgetimmerd. We zijn er erg blij mee.’
Keukenstudio Van den Bijtel
‘Wat echt een groot voordeel is aan Van den Bijtel is dat ze ook zelf de montage van de keuken doen. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor de hele uitvoering en lossen alles op wat ze tegenkomen. Ze ontzorgen je helemaal.’