Annet en Huib houden van Italiaans design en waren met Ingrid en Gert-Jan van den Bijtel naar een Italiaanse keukenfabriek geweest. Het duurde vervolgens niet zo lang voordat ze overstag gingen om een Italiaanse keuken bij Keukenstudio Van den Bijtel te kopen. Over de samenwerking met de Keukenstudio in Hoofddorp zijn Huib en Annet zeer te spreken. ‘De betrokkenheid van Ingrid en Gert-Jan bij onze wensen, het meedenken en de service waren uitstekend. Alles werd perfect op elkaar afgestemd tot een harmonieuze eenheid.’
Symmetrie en harmonie
De keukenapparatuur van Gaggenau is symmetrisch aangebracht in een kastenwand. De RVS koel- en vriescombinatie in Amerikaanse stijl is gesitueerd tussen de stoomoven en gewone oven. De kasten zijn fraai weggewerkt in een muur, waardoor de belijning van de keuken tot zijn recht komt. Het keukenblad van Dekton – een hardsteen van glas, porselein en kwarts – past uitstekend bij het houten blad van de keukenbar. ‘De keuken heeft daardoor een moderne, maar ook warme uitstraling’, zegt Annet.
Ruim kookeiland
Huib en Annet maken bij het koken, naast de ovens, graag gebruik van de inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Ook de warmhoudlade komt telkens van pas. ‘Mijn eten koelt nooit meer direct af, fantastisch. Ik zou het niet meer willen missen’, zegt Annet. Het kookeiland biedt voldoende ruimte om met meer mensen te koken, wat Huib nog weleens doet. ‘Supergezellig als zijn kookclub aan het kokkerellen is. Als de rest van ons gezin op de bank zit, houden we door het open karakter van de keuken, makkelijk contact. Zo is het voor iedereen leuk!’