Het uitgangspunt was dus helder vooraf, want in grote lijnen was hun oude keukenopstelling best naar hun zin. De suggestie van Ingrid van den Bijtel om het natte gedeelte en het kookgedeelte te scheiden, was een mooie aanpassing op het oude ontwerp. En de open stellingkast is een praktische en mooie blikvanger.
Goede keukenapparatuur
‘Eigenlijk waren onze wensen vrij basic. De luxe zit hem vooral in het materiaal. In de kwalitatief goede apparatuur: de grote Bosch-oven met links daarvan een grote koelkast en rechts een hoge vriezer (beide van Liebherr). We hebben een inductieplaat van Bora met geïntegreerde afzuiging en een grote Miele vaatwasser. En een Quooker. Dat leek me altijd een beetje overdreven, maar we hebben hem toch genomen en het is erg handig.’
Strak, warm design
Alle elementen van Italiaans design komen tot hun recht in deze Zampieri-keuken: strak en warm. Het ontwerp is fraai ingetogen. Met het zwarte lijnenspel dat overal in de kiezel-witte keuken terugkomt: tussen de kasten en laden door, in de verlichting en de accessoires. Subtiel en smaakvol. Het werkblad is van stoer graniet, met een donker houten blad voor de bar aan het kookeiland. De bar is tevens de werkplek van Cheryl en wordt dus volop gebruikt. ‘Ik kijk er aan beide kanten een tuin in, het is een gezellig plekje.’
Het hele plaatje van de keuken is een mooi stilleven geworden, vindt ze. ‘We zijn er echt heel blij mee. En we zijn erg tevreden over de samenwerking met Keukenstudio Van den Bijtel. Als er iets was hoefden we maar een appje of bericht te sturen en dan kwam het in orde. Dat is heel goed bevallen.’